2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Aukštai



    Vakar turėjau labai įdomią dieną- ryte parašiau egzaminą (šis buvo trečias ir dar keturi liko :/ ) ir susitikau su drauge iš Pietų Korėjos. Ėjom ieškot dovanų/lauktuvių jos artimiesiem, nes jau antradienį ji išvažiuoja iš Lietuvos.. liūdna.. Taigi, smagiai pasibuvom, išgėrėm pieno kokteilių, pamatėm daug tetų ir dėdžių, apsirengusių tautiniais lietuvių rūbais, kurie keliose vietose, einant nuo Soboro link Rotušės aikštės, šoko, dainavo bei grojo :) 
   Radusios visas dovanas, užsukom dar į jos bendrabutį pasidėt daiktų. Mums beplepant, į kambarį užėjo viena mergina ir pasiūlė labai įdomų dalyką- eiti ant stogo kepti kepsnių/šašlykų/dešrelių! :D Iš tikro, tai iš pradžių labai abejojau, nes juk negalima šiaip po apleistus pastatus vaikščiot, o ypač kažką kept, bet.. nusprendžiau eit. Ir nesigailiu :) Labai linksmai praleidom laiką, pavalgėm skanių kepsnių, o ir vaizdas nuo stogo- tiesiog nuostabus..







   Gal ir negerai darėm ten eidami, bet kai pagalvoji - kiek dar tokių progų gyvenime pasitaikys? :)


2012 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Trakai



    Šį penktadienį ir pusę šeštadienio praleidau Trakuose - vyko mentorių dienos :) Buvo smagu susitikt su kitų sekcijų nariais, o ir seminarai buvo gan įdomūs. Taip pat penktadienio vakarą ėjom pasivaikščiot po miestą ir iki pilies, o kadangi buvo gana šilta, nepūtė vėjas ir dar saulė kaip tik leidos, kai jau prie pilies atėjom, tai labai gražiai viskas atrodė :)









   Tai tiek šiam kartui, šiek tiek trūksta miego, reiks mėgint šiąnakt atsigriebt :D


2012 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Dėžutė



    Šitas įrašas jau turėjo būt parašytas ir parodytas prieš kokius 2 mėnesius, tačiau niekaip neprisiversdavau pabaigt.. kaip ir dažnai man nutinka.. :) bet šiandien reikia darbą rašyt, o kai reik darbą rašyt, tai juk galima ir dėžutę pabaigt (chuckle)
   Taigi - dėžutę pirkau Kauno bazės sendaikčiuose, mokėjau 4,50Lt.



    Ji buvo šiek tiek purvina ir turėjo keistą kvapą, todėl turėjau ją visą "nurengt"- padaryt visišką makeover :)
     Iš pradžių žadėjau siuvinėt kokį ornamentą/paveikslėlį, kad ant dėžutės viršelio būtų, bet apsilankius audinių parduotuvėj persigalvojau :D Išsirinkau paprastą lininį/medvilninį audinį su gėlių raštais. Bent jau man tai jis labai simpatiškas :) Dėžutę apklijavau audiniu, įdėjau naują popierių į vidų ir va kas gavos:




   Šiaip galutiniu rezultatu esu gana patenkinta, gražiai gavos :) O ir mano papuošalai gavo erdvesnius "namus" (chuckle)


(gerai, kad daugumą savo auskarų laikau pakabintus rėmelyje, nes turbūt net šitoj dėžutėj nebūtų užtekę vietos..)


2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Maži džiaugsmai #6



Tos gražios švieselės vakarais,


uostyt laaabai skaniai kvepiančias gėles (liaudiškai- violka),


aplankyt mielus šuniukus,


pakuot dovanas,


skaityt knygą lauke, šviečiant saulutei :)



2012 m. gegužės 5 d., šeštadienis

Slapta knyga



    Net nepamenu, kada ir kur pirmą kartą pamačiau slėptuvę knygoje, tačiau žinojau, kad būtinai ir man tokios reik :D Prieš kelis metus buvau mėginus vieną pasidaryt iš tos didelės adresų knygos, tačiau kažkodėl nelabai naudojau.. Vėl ją prisiminus, nusprendžiau pamėgint darkart :)

Reikės:
* nebereikalingos knygos kietais viršeliais;
* peilio su laužoma geležte (ar kokio kito, popieriui pjaustyti);
* lipalo;
* teptuko;
* pieštuko;
* liniuotės.

Darbo eiga:
1. Pirma reik suklijuot knygos šonus. Aš prieš klijuodama atskyriau keletą pirmųjų puslapių - vieno reiks "apdailai", o šiaip tai galima nesuklijuotų lapų nepalikt (na, išskyrus tą vieną) arba, jei knyga gan stora, galima palikt ir kokį skyrių nesuklijuotą - čia jau nuo jūsų norų priklauso :) Sutepus klijais, paspaust knygą po kuo sunkiu ir palaukt, kol išdžius. Gerai suspaudus, lapai gražiai susiklijuoja:


2. Klijams išdžiuvus pasižymim, kokio dydžio šonus paliksim - žymėjimą darykit ant tokio puslapio, kad po to dar ant jo būtų galima vieną užklijuot - žymėjimo paslėpimui. Dabar belieka visus puslapius gražiai ir lygiai išpjaustyt.


3. Nežinau kodėl, dėl mano nekantrumo ar dėl kreivos rankos, tačiau lygiai išpjaustyt nesigavo :/ Visad lieka tokie nelygumai:


Tikriausiai tą lygumą kiti išgauna pirma pjaustydami kiekvieną lapą ir tik po to klijuodami. Bet irgi neaišku, ar tikrai pavyktų lygiai išpjaut.. :?

4. Sutepam klijais lapus iš vidaus ir vėl padedam po kuo sunkiu. Kai išdžiūva klijai, vidus atrodo šiek tiek geriau:


5. Dugne galit priklijuot kokį paveikslėlį ar paprastą spalvotą popierių ar tiesiog palikti knygos viršelį. Kadangi mano knygos viršelis buvo baltas, tai priklijavau tokį paveikslėlį:


6. Paveikslėliui išdžiuvus, priklijuojam lapus prie apatinio viršelio.
7. Tuomet priklijuojam pradžioj paliktąjį lapą, paslėpdami pieštuko žymes. Išpjaunam puslapį peiliu:


Ir viskas! Turim slaptą knygą, kurioj galit laikyt, ką tik norit :)


Ir ji visai neišsiskiria iš kitų knygų, jei nepaims į rankas (ji gerokai per lengva tokio storio knygai), niekas ir neatkreips dėmesio :) Tik geriau ją laikyt horizontaliai, na, nebent nieko daug ir sunkaus neprikrausit, tada, manau, būtų galima statyt ir vertikaliai :)


Gero slėpimo! :D