2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

365



      Ar užsukę į mano blog'ą pastebėjot naują skiltį "365"? Ją galima rasti jau beveik nuo metų pradžios. O nuėjus ten pamatai daug įvairiausių nuotraukų. Kam jos?
      Pernai po dalyvavimo mokymuose, Facebook'e susidraugavau su viena mergina ir pastebėjau, kad ji kasdien į albumą įkelia po nuotrauką. Pasidarė smalsu, pasidomėjau kodėl, peržiūrėjau senesnes (tuomet ji tai darė jau kelis mėnesius). Buvau 365 mačius internete ir anksčiau, bet šį kartą suintrigavo labiausiai. Ji prie nuotraukos palikdavo ir dienos aprašymą, tai gan įdomu būdavo paskaityt, kiti jos draugai net komentuodavo, klausdavo kur nuotraukos, jei kartais iškart neįkeldavo :D 
       Svarsčiau ar man tikrai verta šitai pradėt, ar ištempsiu visą laikotarpį.. Kai žaidžiau su "Photo a Day", tai kartais labai sunkiai fotografuodavosi, nebaigdavau mėnesio arba nuotraukas darydavau gan atmestinai. Bet dabar kitaip - jokios temos, viską renkiesi pats. Ir tai, bent man, labai viską lengvina :) Savose nuotraukose mėginu geriausiai perteikti savo dieną - ką mačiau, kur buvau, ką veikiau ar net ką skanaus valgiau. Jau daugiau nei 82 dienos kaip kasdien fotografuoju ir nėr minčių visa tai mesti. Dar stebiu ir Sigitos bei Aušrinės projektus. O ir šiaip, gi smagu bus pamatyt galutinį variantą - visus metus nuotraukose. 
       Tiesa, būna taip, kad nieko ypatingo neveiki ir net nežinai ką fotografuot. O kitą dieną būna taip, kad turi daugybę skirtingų nuotraukų ir neišsirenki kurią čia patalpint.. :/ Dar viena problema, su kuria kartais susiduriu, tai fotografavimas viešose erdvėse. Kartais sunku būna tiesiog išsitraukti fotoaparatą ir daryti nuotraukas (kad ir viešajame transporte, pvz). Bet mėginu su šituo kovot :)
        Kol kas man labiausiai patikusios projekto nuotraukos ir įsimintinesnės dienos:

sausio 1d., naujieji metai

sausio 16d - vakaronė su draugais

sausio 31d. - dabar visad žinosiu, kada pirmą kartą kepiau varškėčius :D

vasario 6d. - diena, praleista čiuožinėjant su sese

vasario 10d. - jaukus vakaras namuose

vasario 22d. - rašiau nacionalinį diktantą

kovo 5d. - mačiau nuostabų "Neteisėtai padarytų" koncertą

kovo 16d. - mano katukas, prieš išvažiuojant į Kauną

kovo 21d. - saulėtos dienos, gera kompanija, grynas oras..

    Gal ir tu kasdien fotografuoji? Pasidalink ;)


8 komentarai:

  1. Smagu :) Šauniai tikrai :)
    Jau ne kartą esu apie tai galvojusi ir pati, bet vis permetu savo kelias dienas atgal ir suprantu, kad nebūtų ką rodyt, nes nemaža dalis tiesiog tas pati nuobodi rutina :)
    Ir jaučiu kad nesugebėčiau visus metus bent po vieną... :D Man greit nusibosta tokie dalykai :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nemanyčiau, kad mano dienos irgi ypatingos :D bet net ir tokie paprasti dalykai, kaip nuotrauka kasdien, kartais paskatina veikti kažką daugiau ;)

      Panaikinti
  2. Vat aš irgi turiu problemų fotografuojant viešumoje :D Bet stengiuosi perlipti per save! Vis dėlto - jei nedraudžiama toje vietoje fotografuoti, kodėl turim tu bijoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa! Bet va kažkoks asmeninis susikaustymas vis tiek yra :?

      Panaikinti
  3. Aš taip pat darau šį projektą! Bet paskutinė nuotrauka įkelta vasario 7 d. :DD nėra laiko, nei fotografuoti, nei įkelti... Beje fainos tavo nuotraukos! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Beje, galit pamėginti ir trumpesnį laikotarpį :)
    Projektukas: http://100happydays.com/

    Gal verta pamėginti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. irgi įdomus variantas :) man beveik tas pats išeina su '365' ir 'mažais džiaugsmais' ^^

      Panaikinti

Ačiū už komentarus! Man visada smagu juos gauti! :)