2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Antspaudai



   Pamenat, kalbėjau apie laaabai geras lauktuves? Vienas draugas dar vasarą iš Londono parvežė antspaudų darymo rinkinį, kurio jau senai norėjau :) Jame buvo instrukcija, 2 blokeliai gumos/trintuko ar kaip čia jį pavadint ir rėžtukas su dviem skirtingais antgaliais.


   Pirmą kartą užsimaniau padaryt savo antspaudą, pamačius Memi The Rainbow blog'ą: jos darbai labai mieli, kruoščiai padaryti:




(nuotraukos iš čia ir čia)

   Nuo tada ir pradėjau labiau domėtis antspaudų gaminimu- ieškojau įvairių pamokų internete, po truputį kaupiau medžiagą ir idėjas, ką su antspaudais būtų galima nuveikti :)
   Ir tik praeitą savaitę pagaliau atradau laiko išmėgint padaryt kokį antspaudą. Iš pradžių labai bijojau kad nesigaus ir  sugadinsiu, be to, nežinojau, kokio paveikslėlio noriu. Bet po to tiesiog pasiėmiau popieriaus ir, nusipiešus paprastą paukštelį ir jį "perkėlus" ant to rožinio blokelio, pamėginau raižyti. Pats procesas tai nėra sunkus, gan lengva raižyti. Taigi paukštelį gan greit ir lengvai pabaigiau. Tada, internete susiradus snaigės siluetą, padariau dar vieną antspaudą, kurį naudosiu Kalėdinėms atvirutėms daryti :)
   Va, kas man gavosi:

 

   Taip pat antspaudus galima daryti ir iš plono kieto porolono, naudojant silikoną, iš pieštuko trintuko, sagų, siūlų, vyno kamščių, net iš bulvės ar pušies šakelės.. Tereik fantazijos :)


(nuotraukos iš čiačiačiačiačiačia ir čia)


2 komentarai:

  1. Geras :) Aš kaip tiks pastaruoju metu galvoju apie antspaudukus. Mačiau seniau idėją su bulve ir trintuku, bet nepasitikiu bulvės konsistencijos atsparumu laikui ir savo galimybėmis gražiai išskobtuoti trintuką arba kamštį :D Bet pirkti Lietuvoje tai nepigu... Taviškiai labai gražūs

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, bulvė tai vienkartinis antspaudas :) ir dėkui už pagyrimą :>

    AtsakytiPanaikinti

Ačiū už komentarus! Man visada smagu juos gauti! :)