Atostogos baigės, vėl grįžau į Kauną. Kolius rašėm prieš atostogas, o dabar namų darbų rašymas.. O visai nesinori tų darbų rašyt :/ bet čia kiekvienam taip (chuckle) Kadangi vistiek užsiiminėjama įvairia veikla, nesusijusia su mokslais, galima ir, pvz, sausainių su šokolado gabaliukais išsikept! :D
Šiaip nesu ta, kuri mėgsta virtuvėj suktis, ir nors ir seku kelis maisto blog'us bei seilę varvindama nužvelgiu visus tuos taip skaniai atrodančius patiekalus ir pagalvoju "reiks ir man pamėgint", tačiau tai dažniausiai taip ir lieka tik norais (na, nebent grįžus savaitgalį namo gaminu kartu su mama :) Tai kai atsiranda noras gamint, dažniausiai nesipriešinu :)
Kepiau šiandien tokius paprastus šokoladinius sausainius. Net nebežinau, iš kur tiksliai gavau receptą, ligu sesei viena draugė davė.. Parašau ir čia, gal ir jūs susigundysit :)
Reikės:
100 g cukraus (bet jei šokoladas saldesnis, galima ir mažiau)
250 g miltų
125 g minkšto sviesto arba margarino (aš naudojau kepinių margariną)
1 kiaušinis
1 plytelė šokolado (100 g)
1 arb.š. kepimo miltelių
Cukrų, sviestą ir kiaušinį išsukti iki vientisos masės. Suberti susmulkintą (pjausčiau šokoladą peiliu, kad gautųsi didesni gabaliukai) šokoladą. Po šaukštą įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Paruoštą tešlą 30min. palaikyti šaldytuve. Tuomet iš tešlos formuoti sausainius - aš tiesiog šaukšteliu ant kepimo popieriaus sudėjau nedidelius tešlos kauburėlius. Kepti 150-170 C temperatūroje, kol gražiai paruduos (30-40 min).
Aš kepiau dvigubą normą, nes jie šilti be galo skanūs..o dar su pienu..mm..
250 g miltų
125 g minkšto sviesto arba margarino (aš naudojau kepinių margariną)
1 kiaušinis
1 plytelė šokolado (100 g)
1 arb.š. kepimo miltelių
Cukrų, sviestą ir kiaušinį išsukti iki vientisos masės. Suberti susmulkintą (pjausčiau šokoladą peiliu, kad gautųsi didesni gabaliukai) šokoladą. Po šaukštą įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Paruoštą tešlą 30min. palaikyti šaldytuve. Tuomet iš tešlos formuoti sausainius - aš tiesiog šaukšteliu ant kepimo popieriaus sudėjau nedidelius tešlos kauburėlius. Kepti 150-170 C temperatūroje, kol gražiai paruduos (30-40 min).
Aš kepiau dvigubą normą, nes jie šilti be galo skanūs..o dar su pienu..mm..
Jūsų recepte trūksta šiek tiek tikslumo.. Neparašyta kiek laiko reikia kepti sausainiukus :) Bet man tai nesutrukdė pagaminti iš ties skanių sausainiukų :) Taigi ačiū už gerą receptą ;)
AtsakytiPanaikintikad net pačiam recepte nebuvo laiko parašyta, o aš tiksliai pati ir nepažiūrėjau.. bet, kaip ir minėjot, tai nesutrukdo išsikept skanių sausainių :)
Panaikintikepiau gal 10 kartų, mano draugė irgi kepė ne kartą. skirtingose orkaitėse skirtingas kepimo laikas. Maniškėje iškepė 7 min. greičiau. o sausainiai vistiek nuostabaus skonio!!!
Panaikintismagu, kad patiko :)
PanaikintiATrodo be proto skaniai ;)
AtsakytiPanaikintiJau įsivaizduoju, kuo sekmadieniausiu :)
AtsakytiPanaikintitikraj aisiu daryt
AtsakytiPanaikintiJau bėgu į parduotuvę. :)
AtsakytiPanaikintilaaabai skanus! :]]
AtsakytiPanaikintiragavau, patiko, dabar pati kepu. Super geruliai!!!
AtsakytiPanaikintiaš irgi vis išsikepu, tikrai skanūs :)
AtsakytiPanaikintiO kiek maždaug sausainukų išeina?
AtsakytiPanaikintihm.. net nežinau, niekad neskaičiavau.. bet aš dažniausiai kepu dvigubą porciją, tai gan nemažai išeina :)
Panaikintikur jus kepate dujineje orkaiteje ar eletrineje orkaiteje?
AtsakytiPanaikintiaš kepu tokioj senoj senoj dujinėj, kur dar degtuku užkurt reik :D bet yra tekę kept ir elektrinėj:)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintitikrai puikus, paprastas receptas, kuris labai nudziugino vyra :) sake, skaniau nei pirktiniai tokie sausainukai :) pabandykit !!!
AtsakytiPanaikintiMieloji.... as jus paduosiu i teisma, kadangi per situos sausainiukus po keleto savaiciu nebetilpsiu i vestuvine sukneleeeeeeeeeeee :))))))))))))
AtsakytiPanaikintiACIU, nerealiai skanu, suslamsciau 5 vienu kartu su stikline pieno :)
Pabandysiuuu... nes atrodo pasakiskai...
AtsakytiPanaikintias dievinu sausainius su sokolado gabaliukais, bet jeigu atvirai, man kazkodel nesigavo minkski, gal perkepiau. radau dar viena recepta http://www.moterisirnamai.com/2013/11/blog-post.html , cia sausainiai nuotraukojj ir nerealiai atrodo, kaip ir jusu, bandysiu kept, nes mano sunus ir vyras - sausaininiai :)))
AtsakytiPanaikintilabai skanus , jau antra karta per diena kepu juos :)
AtsakytiPanaikintiO sviestą lyditi ar dėti taip neišlydita ?
AtsakytiPanaikintiaš visuomet dedu nelydytą, tik gabaliukais supjaustytą ;)
PanaikintiNoriu paklausti, kiek vienetu išeina? ;))
AtsakytiPanaikintibet riaikia maisyti su rankom arne?
AtsakytiPanaikintiTaip, aš visad maišau tiesiog su šaukštu :)
PanaikintiAčiū už puikų receptą. Šį rytą gaminau, tai likau labai patenkinta :)) Manau pasižvalgysiu po jūsų blog'ą ir kitų receptukų :)
AtsakytiPanaikintiVienintelis kitas receptas, kurį čia turiu, tai kivių trupiniuotis :D Bet taip, jis irgi nepaprastai skanus :3
Panaikintihttp://melsvaizalia.blogspot.lt/2014/02/trupiniuotis-su-kiviais.html
O nereikia rudo cukraus?
AtsakytiPanaikintiAš naudoju paprastą baltą cukrų ;)
PanaikintiIr dar klausimėlis, o būtina palikti tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą? Ar čia tik šiaip sau ar kažkokia įtaką daro sausainiam?
AtsakytiPanaikintiŽinokit nesu tikra, bet manau, kad tešlos šaldymas suteikia sausainiams trapumo.
Panaikinti