2012 m. gegužės 5 d., šeštadienis

Slapta knyga



    Net nepamenu, kada ir kur pirmą kartą pamačiau slėptuvę knygoje, tačiau žinojau, kad būtinai ir man tokios reik :D Prieš kelis metus buvau mėginus vieną pasidaryt iš tos didelės adresų knygos, tačiau kažkodėl nelabai naudojau.. Vėl ją prisiminus, nusprendžiau pamėgint darkart :)

Reikės:
* nebereikalingos knygos kietais viršeliais;
* peilio su laužoma geležte (ar kokio kito, popieriui pjaustyti);
* lipalo;
* teptuko;
* pieštuko;
* liniuotės.

Darbo eiga:
1. Pirma reik suklijuot knygos šonus. Aš prieš klijuodama atskyriau keletą pirmųjų puslapių - vieno reiks "apdailai", o šiaip tai galima nesuklijuotų lapų nepalikt (na, išskyrus tą vieną) arba, jei knyga gan stora, galima palikt ir kokį skyrių nesuklijuotą - čia jau nuo jūsų norų priklauso :) Sutepus klijais, paspaust knygą po kuo sunkiu ir palaukt, kol išdžius. Gerai suspaudus, lapai gražiai susiklijuoja:


2. Klijams išdžiuvus pasižymim, kokio dydžio šonus paliksim - žymėjimą darykit ant tokio puslapio, kad po to dar ant jo būtų galima vieną užklijuot - žymėjimo paslėpimui. Dabar belieka visus puslapius gražiai ir lygiai išpjaustyt.


3. Nežinau kodėl, dėl mano nekantrumo ar dėl kreivos rankos, tačiau lygiai išpjaustyt nesigavo :/ Visad lieka tokie nelygumai:


Tikriausiai tą lygumą kiti išgauna pirma pjaustydami kiekvieną lapą ir tik po to klijuodami. Bet irgi neaišku, ar tikrai pavyktų lygiai išpjaut.. :?

4. Sutepam klijais lapus iš vidaus ir vėl padedam po kuo sunkiu. Kai išdžiūva klijai, vidus atrodo šiek tiek geriau:


5. Dugne galit priklijuot kokį paveikslėlį ar paprastą spalvotą popierių ar tiesiog palikti knygos viršelį. Kadangi mano knygos viršelis buvo baltas, tai priklijavau tokį paveikslėlį:


6. Paveikslėliui išdžiuvus, priklijuojam lapus prie apatinio viršelio.
7. Tuomet priklijuojam pradžioj paliktąjį lapą, paslėpdami pieštuko žymes. Išpjaunam puslapį peiliu:


Ir viskas! Turim slaptą knygą, kurioj galit laikyt, ką tik norit :)


Ir ji visai neišsiskiria iš kitų knygų, jei nepaims į rankas (ji gerokai per lengva tokio storio knygai), niekas ir neatkreips dėmesio :) Tik geriau ją laikyt horizontaliai, na, nebent nieko daug ir sunkaus neprikrausit, tada, manau, būtų galima statyt ir vertikaliai :)


Gero slėpimo! :D

3 komentarai:

  1. Awesome. Aš irgi esu tokią dariusi. Labai smagus reikalas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Nežinau kodėl- dėl mano nekantrumo ar dėl kreivos rankos- ..." - nužudė, Rosita... ;DDD

    AtsakytiPanaikinti

Ačiū už komentarus! Man visada smagu juos gauti! :)